За Марина

Здравей,

Благодаря ти, че искаш да разбереш повече за мен. Винаги ми е топло и приятно да ти разкажа моята история.  Аз съм Марина Байрактарова и съм любовен психолог, писателка.marina-bayraktarova-800

Моите лични и групови програми помагат на силни и сърцати жени, да преодолеят бариерите си в обичането, да се свържат със сърцето и женската си енергия, за да привлекат подходящия мъж и да сътворят отношения с него изпълнени с близост и взаимност, където той им дава вниманието си, готов е да се отдаде и с него се чувстват #ценникрасивиобичани.

 

ълги години се криех зад маската на винаги усмихната, знаеща и можеща. С лекота привличах хубави и силни, мъже и оставах много години с тях. Малката подробност, дребният шрифт под заглавието беше, че тези отношенията с мъжа до мен бяха източник предимно на болка и трудности.

 

Постоянно усещах, че е нужно да полагам усилия, за да спечеля любовта на мъжа до мен, които често завършваха с изблици, сълзи и заплахи, че ще си тръгна. Оставах и нещата се повтаряха. Липсваше ми внимание, нежност, усещане, че съм желана и харесвана жена. Трудно казвах НЕ и съответно се съгласявах на дейности и условия, които не ми харесваха, само и само да не се разделим. Не знаех как да общувам с мъжа до мен, за да създавам близост и свързване. Успокоявах се, че си имам работата, красия дом, приятелите и това е достатъчно, но дълбоко в сърцето си копнеех за нежност, да се чувствам ценна и обичана жена.

 

Понякога ми е трудно да си призная, че живях така твърде дълго – близо до болката и борбата и далече от сърцето и лекотата. Копнеех за повече нежност, разбиране, усещане за жена.

 

ЕДИН ДЕН ПРОСТО ДОСТИГНАХ ЛИМИТА СИ ДА ЖИВЕЯ В БОРБА, СТРАХ, ЧЕ ЩЕ ОСТАНА САМА, ПОСТОЯННО ДОКАЗВАНЕ!

 

Взех едно от най-правилните и трудни решения в моя живот: да се срещна със себе си, да извървя пътя от отношенията се случват на мен и горката аз, до аз участвам в отношенията, които създавам и е време да разбера как ги саботирам, какво е нужно да приема в себе си, да пусна и да се науча.

 

Посветих много часове върху личното си осъзнаване като жена, изчетох хиляди страници за любов, отношения, женска енергия. Изписах стотици страници с упражнения за осъзнаване и избрах за себе си да отворя сърцето си за обич и да се приближа към мечтания любовен живот.

 

ИЗБРАХ ДА СЕ НАУЧА ДА ОБИЧАМ СЕБЕ СИ, МЪЖЕТЕ, ЖИВОТА!

 

Избрах да се науча да се ценя и да изграждам отношения с мъжете, в които да ги разбирам повече и да общувам с тях, по начин, който сближава и увеличава любовта.

 

О да, трудно е, понякога боли, понякога ми идваше да се откажа! Понякога губех вярата си, че това е възможно! И знаеш ли? Струва си всяка сълза, всяка болка, всяка минута в лично развитие, всяка изписана страница!

ИЗВЪРВЯХ ПЪТЯ ОТ ЖЕНАТА, КОЯТО ИМА ОТНОШЕНИЯ С МЪЖЕТЕ, КОИТО Я ПРИЕМАТ ЗА ДАДЕНОСТ И НЕ СА ГОТОВИ ДА СЕ ОТДАДАТ ДО ЖЕНАТА, КОЯТО ПРИВЛЕЧЕ МЪЖ, КОЙТО Е ОТДАДЕН, ЛЮБЯЩ, ГОТОВ ДА СЕ РАЗВИВА И С КОЙТО СЕ ЧУВСТВА #ЦЕННАКРАСИВАОБИЧАНА!

 

Днес аз имам щастието да съм с партньор, с който закусвам почти всяка сутрин. Който цени работата ми и ми помага в нея (хиляди благодарности за този прекрасен сайт, който заедно създадохме). Партньор, който танцува с мен кизомба и споделяме време заедно, което ни сближава и зарежда + умее да готви и дори си готвим заедно. Чувствам се благословена и стоплена от неговата доброта, топлота и мъжко присъствие.

 

Тук съм да ти споделя, че щом аз мога, можеш и ти. Няма нужда да си сама в този път. Тук съм да ти споделя, че имам отворено сърце и работещи практики и насоки, за да извървиш този път с повече лекота, подкрепа и нежност. Вярвам, че всяка сърцата, умна, развиваща се жена заслужава да бъде прегръщана нежно от любимия мъж.

 

Електронното списание „Да на себе си“ е част от пътя ми да бъда в подкрепа и вдъхновение на всяка жена, защото вярвам, че всяка жена заслужава да се чувства #ценнакрасиваобичана.


Марина Байрактарова, Любовен психолог

  • Последните няколко години практиката и е изцяло посветена на работа с жени, www.marinabayraktarova.com
  • Създателка и автор на е-списание за жени Да на себе си, съвместно с Юлия Атанасова, автор на блог за щастие http://www.judway.eu
  • В момента специализира Гещалт Терапия към Българския Институт по Гещалт Терапия.
  • Дипломиран Психолог от Софийския Университет Св. Климент Охридски
  • Сертифицирана за работа индивидуално и в група по метода на позитивната психотерапия
  • Сертифициран треньор на женски групи и индивидуални консултации от Академия за треньори на Наталия Кобилкина
  • Лично преминава обучения и личен опит при най-добрите  терапевти,  консултанти по женственост и връзки в България и света. Сред имената, при които се е обучавала изпъкват: Матю Хъси (Matthew Hussey), Рене Уейд (Renee Wade), д-р Барбара Де Анджелис, Наталия Кобилкина, Ирина Кирякова.