За Юлия

page 3 julia

Здравей, 

Аз съм Юлия Атанасова. Занимавам се активно с продажби вече повече от 15 години. Кариерният ми път започна от модния сектор, където благодарение на най-големия за мен учител проф. д-р Любомир Стойков, бях част от истинския, мечтан от много жени, свят на високите стандарти, блясъка и красотата. Участвах в реализирането на стотици модни събития и ревюта, работих с големи имена на българската и световната мода. Под прожекторите на тази амбициозна сцена, овладях перфектни организационни и комуникационни умения в съчетание с много естетски вкус, бизнес и имидж етикет.

След модният сектор се прехвърлих в сферата на медиите и рекламата, където завеждах търговските и маркетинг отдели на няколко големи медийни групи в България – развивах отдели и търговци, бизнес планирах, работих пряко с клиенти от всички бизнес сегменти и рекламните им агенции за реализирането на техните рекламни кампании и стратегии. Обогатих опита си с креативност, бизнес нюх, стратегически подходи, управленчески модели, маркетинг и рекламни тактики. Професията Търговски директор ми позволи да опозная отблизо медийния и рекламния пазар в България, да съм успешен експерт продажби, да съм част от големи проекти на банки, телекоми, световни козметични и модни марки, бързооборотни стоки, премиум марки, както и много малки нишови бизнеси, да познавам много интересни личности и професионалисти, да срещна много бизнес лидери и учители.

Последните години, с навлизането на диджитал тренда, отговарям за България за една от най-големите глобални технологични компании. Границите падат, когато говорим за интернет. Иновативното и аналитично мислене е задължително изискване, постоянното усъвършенстване, поради бързо навлизащите нововъдения, също. Работата ми позволи да стана по-гъвкава, бърза, ориентирана към постигане на по-добри и бързи резултати, да боравя с огромни количества информация, да анализирам аудитории и градя стратегии, да работя по проекти с големи партньори за България и всички Европейски пазари.

 

Вярвам, че няма непостижими неща. Вярвам, че всичко което си пожелаем е възможно.

Но за мен успехът в бизнеса е пряко свързан с осъзнаването и поемането на отговорността за собственото щастие.

 

Животът ни подхвърля топки и с това ни помага да си припомним най-големият успех, за който можем да си мечтаем: любовта, вярата, осъзнатостта.

Така по време на своя път на припомняне, стартирах и блога Judway – моето холистично място, където съзнанието среща успеха и амбицията прегръща мира.

И затова те каня на това пътешествие към успеха. Тук и сега. Пътешествие към теб и сбъдването на мечтите и успеха ти.

 

Манията ми за успех беше пътеводната ми светлина преди.

 

Постигнах доста, водена от тази изгаряща страст. Но научих, че всъщност не е целта, тази която преследвам, а чувството. Станах любопитна към взаимоотношенията ни с желанията ни и как създаваме живота, който обичаме.

Преди имах желанията, които исках да постигна, да получа, да изживея и те бяха там – извън мен. Надявах се, молих се, мечтите ми да стават реалност – отвън навътре. И това ме завъртя в един безумен цикъл.

Запитах се, а какво ще стане ако първо уточня как бих искала да се чувствам, живеейки живота си, след което поставя намеренията си на масата? Какво ако позволя на моите чувства да ме поведат и информират за плана ми за деня, годината, кариерата, почивката, живота и спра да се надпреварвам със себе си, с таргетите?

Отговорът: ще се чувствам, така както желая по-често отколкото съм си представяла. Решенията ми ще стават все по-лесни за взимане, ще знам кога да кажа не, да благодаряи да кажя О, да! Със сигурност ще се оплаквам по-малко. Ще съм много по-оптимистична, по отворена (от сърце). Ще ми е по -лесно да се връщам към центъра си по време на предизвикателствата . Ще се доказвам по-малко и ще живея повече. И след всичко изброено дотук, ще имам много повече, което да дам на света и на себе си.

***

Като всяка жена и аз самата съм си поставяла ограничения, високи цели и изисквания. И всичко това от липса на увереност. Осъзнах как конкретни моменти и преживявания от детството ми са ми създали грешни вярвания за самата мен, които са правили пътя ми по-труден, любовта ми по-ограничена. Когато сме малки сме по-склонни да повярваме на всичко, което ни се каже и да си изградим защитни модели на поведение, които не представят нас самите, а това в което искаме да се превърнем.

И аз, като доста жени, съм се подценявала, старала да не кача някой килограм, питала съм приятелките си кое ми стои добре и кое не, дори е имало случаи в които ако получа комплимент съм казвала “Хм нищо особено”, възхищавала съм се на жените, за които всички са говорели колко са красиви. И така и аз самата съм влязла в алгоритъма стереотипи за красота. Или ставаш или не като цяло. Това е. Или си от готините или не си.

Наскоро писах детски разказ за благотворителният проект “Детство”. В разказа трябваше да опиша свой спомен от детството ми. За да си примомня случки, разгледах доста стари снимки, върнах се назад във времето, в различните етапи от живота ми. Тогава ясно си дадох сметка: безмислено съм се подлагала на тези изпитания сама.

Споделяла съм това с приятелките си и разбирам, че никоя от тях не я е подминало някое от тези усещания.

 

Днес знам, че стереотипите си ги създаваме сами. Виждам и че всяка жена е красива! Всяка жена е уникална! Всяка от нас носи тази магнетична енергия и всяка от нас може да бъде богиня. А правилното възприемане и осъзнаването на собствената ни красота повлиява всички сфери от живота ни – и личното щастие и самочувствие, и връзките ни и професионалните ни успехи.

 

Какво носим в себе си и как гледаме на самите себе си, колко обичаме и уважаваме самите себе си, поставяме ли се на първо място, дава ме ли си сами похвалата, грижата, възхищението, които сме свикнали да чакаме от другите, е ключов момент в стъпката ни към истинското щастие и магнетично излъчване.