Споделено за щастието с Юлия

 

СПОДЕЛИ НИ ИСТОРИЯТА НА ПРИГОТВЯНЕТО НА БЛОГА ЗА ЩАСТИЕ JUDWAY? 

Започнах да пиша за любовта, щастието и мечтите като най-точния компас на човека и с времето идеята се разви. И аз самата се презареждам докато го правя. До голяма степен това задържане в бранша дължа на любопитството си към новото в бизнеса, но и на интереса ми към живота, любовта, щастието, споделянето и различния подход към ежедневнтите житейските ситуации. В блога отразявам и собствените си упражнения и мисли за осъзнат живот и поемане на пълната отговорност за собственото щастие.

 

РУБРИКИТЕ ТИ „СПОДЕЛЕНО ЗА ЩАСТИЕТО С“ И „АЗ СЪТВОРЯВАМ ЖЕЛАНИЕТО“ СЕ ОТЛИЧАВАТ С МНОГО ТОПЛИНА, ВДЪХНОВЕНИЕ, ЕСТЕСТВЕНОСТ И СИЛА. СПОДЕЛИ НИ КОЕ Е ТВОЕТО ЖЕЛАНИЕ, КОЕТО ИСКАШ ДА СЪТВОРИШ? 

Стартирах рубриката с интервюта “Споделено за щастието с ” през 2015, в която срещам читателите с различни личности, които са осъзнали същото, че силата на всеки от нас е в откриването на собствените ни чувства като двигател. Сред тях са Розалия Тинкова, Марина Байрактарова, Ирена Бъртън, Калина Стефанова, Деси Бошнакова, Иво Димитров, Мая Жалова-Канвар, Нели Апостолова, Доротея Луканова и други. Всеки един от тях е последвал пътя на сърцето си. И отговорите им вдъхновяват и подсещат за малките неща, които често забравяме с колко щастие ни зареждат.

“Аз сътворявам желанието е” е рубрика, в която описвам моя процес на сбъдване на желанията.  Не е достатъчно само да мечтаем и визуализираме, а да бъдем истиска част от процеса, ние самите да ги сътворяваме и те да стават истина в живота ни.

Моето желание е да  съм здрава и да създавам собстветото си щастие, да нося щастие на близките и хората около мен.  Има един момент в живота, в който желанията и мечтите ни спират да бъдат свързани единствено с материални неща и постижения.

 

КОЙ Е ВЪПРОСЪТ, КОЙТО ПИТАЩАТА ЮЛИЯ ОБОЖАВА ДА ЗАДАВА? МОЛЯ ТЕ, СПОДЕЛИ И ЛИЧНИЯ СИ ОТГОВОР С НАС  😉

В живота обичам да задавам въпроса, как се виждаш след 10 години? Когато имаме визия накъде сме тръгнали, много по-ясно виждаме и пътя по който да стигнем там. Т.нар. големи и малки цели са важни за всеки един от нас.

Моята картина е топла и уютна, виждам себе си, заобиколена и от прекрасно семейство и приятели, светъл дом, хармонични отношения и много любов, работата ми която обичам и свободно време да бъда със себе си, много пътешествия и красиви споделени моменти, както и щастливи читатели на блога 🙂

 

13895542_10154422833099138_4766480360121678470_n

 

КАК ЗАПОЧВА ДЕНЯТ ТИ?

Обичам лежерните и спокойни утрини. Затова винаги настройвам алармата – да мога да им се насладя. Денят ми започва с излизане от страната на сънищата. Много сънувам, дори не винаги да си спомням какво точно, когато отворя очи все още съм в друг свят. Трябват ми няколко минути, за да пренастроя честотата. После – задължително кафе, като ритуал. Това научих от най-добрата си приятелка, която живее в Бостън, и с която макар и разстоянието ежедневно си разменяме подобни трикчета. А ритуалът с кафето е много важен и съм й много благодарна за идеята. Докато си пия кафето се потапям в моите 15 минути осамотение. Може да послушам музика, да почета, да помечтая, да напиша нещо…времето за мен. Много често си мисля и какво бих искала да ми се случи през предстоящия ден. След това планирам безбройните задачи за деня и действам.

 

КАКВО ПРАВИШ, КОГАТО СИ ПРЕТОВАРЕНА ИЛИ ПОД СТРЕС?

Дишам, разхождам се или пиша. Писането ми помага най-много, както и определени книги, които обичам да си препрочитам. Така се смирявам най-лесно. Създавам си пространство. Колкото може повече. Да мога да се чуя. В такива моменти избягвам шума.

Старая се да не стигам до стресови моменти, но това е трудно, свързано е с много упражнение, докато не стане начин на живот. Осъзнавайки това, започнах да наблюдавам тялото си и сигналите, които то ми дава, търся първоизточника на проблемите. Затова уважавам и негативните чувства и емоции, защото и те са източник на информация и носят ключ в себе си. Когато си създам простор виждам ситуациите отстрани. А това помага много за освобождаване на притеснението и страха. Често се сещам за думите на Далай Лама :

“Ако ситуацията може да се оправи, значи няма смисъл да се тревожиш. Ако не може да се оправи, значи няма да помогне, ако се тревожиш. Изобщо, безсмислено е да се тревожиш.”
До голяма степен претоварването и стреса са причинени от желанието ни за контрол над всичко, себедоказване и упорита работа за това. Прошката, доверието в живота, себеуважението и уважението към околните са тези, на които се уча за освобождаване от напрежението …. и заместване на негативните мисли с положителни и чувството на хумор във всяка ситуация е изключително полезно.

 

13939429_10154411101174138_2908061539613667489_n

 

КОЕ ТИ ДАВА ЧУВСТВО НА ПЪЛНОТА?

Тишината. Миговете, в които съм със себе си. Разходките по брега на морето или в планината, след йога и медитация се чувствам по същия начин. Мирисът на бор, на свежи цветя, на новия ден. Просторът на небето, взирането вечер в звездите или през деня в облаците. Ранните утрини на брега на морето. Книгите, които припознават душата ми. Споделените мигове със семейството ми и приятелите, смехът на племенницата ми, шофирайки колата си с прозорците спуснати докрай надолу и музиката увеличена докрай. Искренността. Когато се вслушвам в своята истина и вярвам в своята истина. Когато съм себе си.

 

КАКВО ЧЕТЕШ В МОМЕНТА?

“Алексис Зорбас” на Никос Казандзакис

“Пипи дългото чорапче” – видях я в книжарницата и усетих, че трябва да я прочета отново, сега.

“Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет” на Робърт М. Пърсиг

Винаги съм изпитвала страст към списанията и Vogue, затова вигаги имам по един брой наблизо.

 

КАКВО СЛУШАШ СЕГА?

Музиката много варира при мен и заема специално място в ежедневието ми. Да си приготвя музиката за мен е като миенето на зъби. Музика за офиса, за колата, за вкъщи, за дълъг път, за почивка, за йога…

Обичам да танцувам докато си върша разни неща вкъщи на Maroon 5 и най-вече на Depeche Mode. В момента слушам много Florence and the machine, Birdy и някои от по-старата школа, като Tori Amos и Alanis Morissette.

Всичко, което е лирически дълбоко, мощно и доксва сърцето ми.

 

ЛЮБИМА И БЪРЗА ТВОЯ ВКУСНА РЕЦЕПТА?

Всичко с авокадо. Тук ще споделя най-любимата ми салата. Много е лесна: розов домат, авокадо, нарязвам ги на кубчета, добавям магданоз, лук, сол и черен пипер на вкус, много зехтин и сирене на кубчета, върху, което накрая поръсвам малко босилек.

 

КАК СЕ ГРИЖИШ ЗА СЕБЕ СИ, НЯКОИ ПРОСТИ ТРИКОВЕ, РИТУАЛИ?

Грижата за себе си за мен не е лукс, а начин на живот. Съвсем малко е необходимо, за да се преобразим тотално. Като начало, пия много вода, по цял ден, поне 3 литра.

Храната е важна, вслушвам се в тялото си, когато стане на въпрос какво ми се яде.

Масажи, парна баня, ходене, йога.

Има една книга, „Философията на йога“,където много подробно е описана причината и резулатите от негативните емоции и стресът върху тялото ни, като например болките в гърба или схващането на врата, които често пренебрегваме и оставяме да минат от само себе си. А те всъщност се усложняват и усложняват докато не променим целия си начин на живот.

Здрав сън, здрава храна, зраво ходене, здрави мисли, здрава вяра и тогава и ние сме здрави. Вярвам в това и ако него наричаме режим то той е моя.

 

13346481_10154220050764138_5192003965575097886_n

 

КАКВО Е ЗА ТЕБ ЗАРЕЖДАНЕТО? КАК ГО ПРАВИШ?

.. плюс здрав смях. Смехът лекува. Обожавам приятелките си, с които си коментираме, споделяме нон стоп някакви абсурдни и глуповати неща, но които ни карат да се смеем с глас. Смехът е свобода.

И пеенето. Докато шофирам пея много. Пеенето освобождава много енергия, отпуска четвъртата, гърлената чакра – на комуникациите.

Пиша. Рисувам.

 

ИМАШ ЛИ ВРЕМЕ ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ?

Да , във всяка ситуация.

 

СПОДЕЛИ НЯКОИ ТВОИ ЛЮБИМИ МАНТРИ, СЪЖДЕНИЯ.

Всичко е наред.

Аз съм любов.

Светът и хората около нас са отражение на самите нас.

 

МОЛЯ ТЕ СПОДЕЛИ НЯКОИ МЪДРИ ДУМИ, КОИТО СА ОКАЗАЛИ ДИРЕКТЕН ЕФЕКТ ВЪРХУ ЖИВОТА ТИ ДНЕС.

За мен всичко е енергия. Лесно е просто да се каже нещо или да се приеме конкретна идея за истина. Но начина наистина да ги разберем и използваме в живота означава да разбираме чуствата си. Да ги приемаме, без да ги осъждаме – ентусиазмът, който напира до пръскане у нас, гневът, който ни дърпа назад и има нужда да бъде овладян, сладката любов… Истинската сила е там – в откриването на собствените ни чувства, като двигател. И тази наша дълбоко скрита енергия ни води в живота напред безотказно. Тя е нашият компас, креативна сила. Подсказва ни кога да забързаме или намалим темпа. Прави ни магнетични и ни приближава към това, което желаем. Тя ни помага да творим чудесата.