ДА и на мъжката енергия в мен

2016-10-26-19-17-32    Анимус, ян, вътрешен мъж, мъжка енергия.  Думи, които са започнали да звучат като болест, която е нужно да премахнем, за да бъдем по-женствени и да имаме любовните отношения, които желаем. Аз лично вярвам, че взаимност, обмен и подхранващ съюз е възможен, когато имаме здраво вътрешно женско и здраво вътрешно мъжко, които са свързани. А за да имаме свързване е важно да приемем и двата аспекта в нас, да ги разбираме, да им даваме пространство и да ги почитаме. Да изградим мост между тях, а не да ги отхвърляме. Да, понякога има нужда и да ги излекуваме. Мъжката енергия не е само агресия, постижения, йерархия, насилие. Днес искам да ти припомня за здравото мъжко, за мъжкото, което е достойно да бъде почитано и което е важно да изградим вътре в себе си, за да се свързваме пълно и подхранващо с мъжете извън нас.

ЗДРАВИЯТ ВЪТРЕШЕН МЪЖ ТЕ ПАЗИ

Спомни си за всички ситуации в твоя живот, в които си казала НЕ, защото не си искала, защото не си усещала, че е твоето нещо, защото не ти харесва, защото си била изморена и си избрала да се погрижиш за себе си. Твоето НЕ идва от място на пазене и това в основата си е здрава мъжка енергия, която почита женската ти същност, която запазва жизнеността ти. Да кажеш НЕ често иска „топки“, иска да имаш отключена вътрешна сила, иска да си в контакт със здравословната си агресия, иска да избереш АЗ вместо НИЕ. Здравият вътрешен мъж ни помага мъдро да споделяме своята енергия и понякога да имаме куража да избираме себе си. Здравият вътрешен мъж ни помага да изграждаме независимост от чуждото мнение и рушащо влияние. Това е енергията, която задвижва нашите нокти и зъби, която дере и хапе, ако в нашата система навлезе някой, който не е желан или пък твърде много ни ограничава!

Ако се чувствате притеснени или блокирани от другите, или около вас има хора, които се опитват да ви манипулират или контролират, няма нищо лошо в това да изсъскате, за да разберат, че трябва да престанат. Пиеро Феручи

leo-animal-savannah-lioness-55814

ЗДРАВИЯТ ВЪТРЕШЕН МЪЖ ПОКАЗВА И СПОДЕЛЯ НА СВЕТА ТВОИТЕ ЖЕНСКИ ТВОРЕНИЯ

Това е енергията, която ни движи да покажем вътрешните си идеи, която ги споделя на света открито, която рискува и ни движи към места, на които не сме били. Всичко създадено в уюта на дома ни, всичко създадено във вътрешния ни свят излиза навън, достига до другите чрез нашата здрава мъжка енергия.

Анимусът кръстосва между две, а понякога и между три територии: подземния, вътрешния и външния свят. Той притежава усет за всички светове и е нанесъл на карта всички женски чувства и идеи. Той внася идеи „отвън“ и пренася идеи от женската душа-Същност по моста, който води към тяхното реализиране и към „пазара“. Без строителят, без онзи, който поддържа този мост, женският вътрешен живот не може категорично да се прояви във външния свят. Клариса Пинкола Естес

Здравият вътрешен мъж ти съдейства не само в споделяне на творчеството ти, но и на нуждите ти, на твоето мнение, чувства, какво ти харесва и какво не ти харесва, особено какво не ти харесва.Чрез тази енергия в теб другите могат да те опознаят, могат да разберат какво е важно за теб, кои са твоите ДА и твоите НЕ и само така могат ДА ОТКЛИКНАТ на нуждите ти адекватно. Любопитен факт е, че снимка на ларинкса наподобява вагината на жена.

 

ЗДРАВИЯТ ВЪТРЕШЕН МЪЖ ОТКЛИКВА НА ТЕБ, ДАВА НА ТЕБ

Здравата мъжка енергия осигурява жизненост на другите. Мъжете са били тези, които са л0вували и са осигурявали храната, енергията на живота, в племето. Здравият вътрешен мъж храни теб, създава сигурност във вътрешния ти дом, застава зад теб и обещава да откликва на твоите желания и нужди. Тази енергия балансира женската ни енергия да разбираме другия и да запазим свързването на всяка цена. Това е енергията, която избира ТЕБ. Която ти казва И ТИ СИ ВАЖНА.

При съответното равновесие анимусът играе ролята на помощник, любим, брат, баща, цар. Това не означава, че анимусът е цар на женското психе. Това означава, че женското психе има царски аспект, царски елемент, който ако е пълноценно развит, действа и посредничи в служба на дивата природа. От архетипна гледна точка царят символизира сила, работеща в полза на жената. Клариса Пинкола Естес

food-healthy-man-person

ЗДРАВИЯТ ВЪТРЕШЕН МЪЖ ТЕ ДВИЖИ КЪМ НУЖДИТЕ И ЖЕЛАНИЯТА ТИ

Жените знаем, че по време на овулация се повишава желанието ни за секс, но малко знаят, че зад това стои повишените ни нива на тестостерон. Сексът е както духовен, така и физически и иска енергия и движение, които идват от мъжката ни енергия. Здравото мъжко в теб признава твоите желания и те задвижва към тях, събуждате да си активна да постигнеш това, което дълбоко желаеш.

Вярвам, че успях да те свържа със здравата мъжка енергия и да ти припомня, колко е нужна тя на женска ни същност. Грижи се и лекувай и женското и мъжкото в теб и най-вече ги свързвай, учи се да се грижиш за тях, учи се да разбираш различията им и в същото време да ги цениш.

С обич,

Марина

#твоятлюбовенпсихолог

www.marinabayraktarova.com

Искаш ли да извървиш пътя от жената, която има отношения с мъжете, които я приемат за даденост, не са готови да се отдадат и трудно откликват на чувствата ти до жената, която привлича мъж, който е отдаден, любящ, готов да се развива и с който се чувства #ценнакрасиваобичана! Добре дошла на Академия за любов #ценнакрасиваобичана!

Следва: ЗА ЖЕНАТА ПРЕЗ СЪРЦЕТО НА МЪЖА

Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn

Вашият коментар