Да се преродя като ЖЕНА

Отделям се. 

Осъзнавам го с пълна сила, чувствам го в тялото си, ума и сърцето си. Усещам как пускам връзката дете – майка, за да се преродя във връзката жена – майка. Отделям се емоционално от своите корени, за да се преродя като жена. И да случва ми се на 33 години. Но хей, по-добре сега, отколкото никога! Времето е точното време.

Прочетох в Wikipedia, че отделянето е един от основните жизнени процеси.  Замислих се за раждането на бебето и осъзнах, че отделянето е процес, който се случва естествено, който не може да бъде насилен и който се случва, когато сме достатъчно силни, големи и вече осъзнато усещаме, че ни е тясно или болезнено да останем там, където сме.

Като всяко отделяне и моето започна със свързване. Разбираш ли, няма как да се отделиш от нещо, с което не си се свързала. Дълго време бърках отделянето с бягството, с извръщането на поглед и преструването, че не виждам. Но винаги съм усещала една фина нишка да ме държи и да спира моя женски полет. До момента, в който спрях да бягам и в който се отпуснах и погледнах, това, което дълго време не исках да видя.

sepphoto1

Започнах да се движа към моите корени, стъпка по стъпка установих контакт с гнева, болката, страха, обидата, срама, липсите и в същото време установих контакт с любовта, която съм получила, с благодарността, че моите родители са ми дали най-важното и ценното: сърце, което тупти и много други неща. Така си върнах силата. Свързването ми върна корените, които може да са ме ранявали, но които и са ме хранели.

Ние долавяме в психето си познатия дъх отдалече, усещаме, че земята трепери, и вътрешно разбираме, че в нас се е раздвижило нещо могъщо, някаква дива свобода. Клариса Пинкола Естес

И така на Жената в мен и стана тясно. Жената в мен стана достатъчно силна, за да разпери своите пеперудени криле и да се покаже в цялата си женска дивост. Отделям се от уюта на майчината закрила, отделям се от безопасното място на ниското самочувствие, на съмнението в себе си, на познатата линия на живот в страх, борба и съмнение.

Както всяко раждане и отделянето боли. Не е лесно да си тръгнеш от сигурното емоционално гнездо, особено когато не искат да те пуснат. Трудно е да изградиш своя вътрешна опора, свое вътрешно място на сигурност и подкрепа и да му се довериш. Малко е и страшничко, защото не знаеш дали няма да осъмнеш освен отделена и отхвърлена и сама. Но най-вече боли, че съм безсилна да те спася, че съм безсилна да те променя, дори и да остана.

 

Но аз вече не се страхувам от болката, защото я сприятелих с Любовта.

 

А Любовта е наистина добра и мъдра приятелка. Тя дава приемане, пространство, внимание, нежност и ми помага да се отделя, следвайки своето темпо, топло прегърнала всичките ми чувства.

 

И Любовта ме научи, че всъщност се отделям ОТ теб, за да съм ДО теб.

 

Така има място за МЕН, за моята различност, за моя женски светоглед. По този начин мога ясно да видя себе си и да видя теб, може би за първи път. Мога да чувствам себе си, докато чувствам теб. Мога да преживявам света различно от теб и ти да си различна от мен и все пак да бъдем една до друга. Понякога без да се разбираме, достатъчно е само да се обичаме.

 

sepphoto2

 

Бележки за жената, която се отделя:

Отделянето е естествен процес, който трудно може да се насили. Ставаш готова за него и се появяват хората, които да те подкрепят в този процес., така както като си била бебе си се отделила

♥ Освен физическо отделяне от майката, има и емоционално, вътрешно отделяне, чрез което даваш пространство и място да се преродиш като ЖЕНА.

Емоционалното отделяне не се случва чрез физическо бягство, а чрез  емоционално СВЪРЗВАНЕ. Спри, обърни се и отиди емоционално точно там, откъдето искаш да се отделиш. Внеси любов, светлина, приемане и тогава отделянето ще е с повече лекота и обич.

♥ Емоционалното отделяне ти дава свободата да чувстваш това, което чувстваш, дори да е различно от твоите близки. Дава ти вътрешният мир да живееш живота си, така както искаш. Чрез отделянето разбираш, че не може да промениш другия или да го поправиш и няма нужда да го правиш и така енергията ти отива да съграждаш твоя живот.

 

С обич,

Марина, #твоятлюбовенпсихолог

IMG 1

Нейните лични и групови програми помагат на развиващи се и сърцати жени, да преодолеят бариерите си в обичането, да се свържат с дарбите, сърцето и женската си енергия, за да привлекат подходящия мъж и да сътворят отношения с него изпълнени с близост и взаимност, където той ги разбира, готов е да се отдаде и с него се чувстват #ценникрасивиобичани. Трансформирай любовния си живот с мен в >>> Академия за Любов.

Следва: ПОЖЕЛАЙ ДОБРО СЯКАШ СИ ТЕХНИЯ АНГЕЛ

Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn

Вашият коментар