Жените се държим една за друга

Жените се държим една за друга

 

14330091_10154530648424138_7046121015338166322_nЧувала съм жени да казват: „Другите жени са най-големите ни врагове“. А аз смятам, че жените сме много много специални една за друга.

Моят контакт с жените през живота ми ме прави единствено смирена, оптимистична и благодарна. И аз съм била предавана от жени в бизнеса или любовта, но тези вражески моменти са били в резултат и на моята тровамост, борбеност към човешкото и не са се дължали нито на яйчниците нито на хормоните ми. Ако решим да се доказваме в нещо и подхождаме от позицията на всезнаещата, никой не може да ни се изпречи на пътя и потърпевшите няма да са само жени, а всичко живо наоколо.

Днес  бих искала да засвидетелствам нежната сила.  Да, понякога имаме нужда да останем сами, друг път да получим романтична прегръдка от партньора, но също така никога не пропускаме да чуем и видим нашите ангели – верните приятелки или да се запишем за семинар или курс, където знаем, че ще бъдем изцяло сред жени. Зашо правим последните две? Интуитивно явно добре усещаме това, което искам да ти припомня с този текст.

 

Ние жените сме космични същества

Давай, момиче! Колко пъти ти се е случвало приятелка да ти каже: “Ти можеш, ставай!”, точно след  като си си ударила главата в стената? Или  въпреки, че новата ти прическа ти стои като гъба, твоите дружки са подчертавали колко секси дупе имаш и не са те оставяли цяла нощ да седнеш от танци!

 

Само една жена ти поднася в чаша сърцето си.

 

Тя носи твоите притеснения и страхове в ръцете си за теб. Когато очите ти се напълнят със сълзи, се пълнят и нейните. Да това са жените, които познаваш от години или тези които срещаш в магазина, или в работата или по време на ретрита. Всяка от тях носи твоята история със себе си. После й прибавя малко мед и ти я разказва отново, за да ти помогне да видиш колко си можеща и добра във всичко, независимо от всичко и в името на всичко.

 

Жените се подхранваме една друга – буквално и преносно.

 

Сети се за всички срещи, обучения, тренинги, на които си била. Кой ти поднася водата и какаото? Кой си спомня, че имаш непоносимост към лактоза? Кой те пита дали имаш всичко необходимо?

Само една жена ще се жертва, без да го нарече жертва. Независимо дали е изморена, претоварена от ангажименти, или на другия край на света, ще намери време и начин да е до теб, да те изслуша, да ти подложи рамото си.

Жените се държим една за друга. Жените сме байпаса на историята. Само една жена може да слуша оплакванията ти за същия мъж в продължение на години, да ти помогне да си опаковаш багажа, когато си достътъчно умна да си тръгнеш и да стои отново до теб, докато повториш същия урок при следващото си емоционално любовно залитане. Тя те обича достатъчно, за да ти позволи да извървиш пътя си отново и отново, като че е за първи път.

 

Няма голяма драма за големите жени.

 

Една жена ще ти помогне да си припомниш кое има най-голямо значение. Тя те обича достатъчно, за да се намеси. Тя ще те измъкне от зоната ти на комфорт в лунна светлина, за да ти каже: “Какво по дялолите правиш? Може временно да си забравила коя си, но аз съм тук да те подсетя”.

Само една жена може истински да се погрижи за теб, да ти даде ласка и топлина. Когато ти е отпаднало и толкова не се харесваш, тя ще ти направи масаж, ще ти приготви топъл чай и ще гледа с теб романтични сапунки докато сълзите ти не се превърнат в смях.

Само една жена знае как да маневрира между слоевете, защото тя обича напластяванията, гънките кожа, утайките от времето, историите натрупани до ностоящето.

Ето това означава да си под крилото на една жена. Затова се събираме. Затова не спираме да си общуваме, затова съм тук, затова си тук.

 

С любов,

Юлия Атанасова

Юлия Атанасова е основател и автор на блога за щастие Judway. От 15 години се занимава с медии, маркетинг и реклама, от няколко години насам ръководи дейността на глобална дигитална компания за България. Дълго време търси хобито си, вярва, че в живота трябва да правиш това, което най-много обичаш, защото само тогава мечтите стават реалност. След най-различни опити, стига до идеята за собствен блог. И след този дългогодишен опит в медиите, защо не? Само че сега от новата за нея страна – и като създател, автор, творец на Judway плюс ко-създател на проекта „Да на себе си“. Мисията й е да вдъхновява за откриване на личното щастие и постигането на мечтите и се впуска в това приключение и за себе си, споделяйки пътя си на страниците на Judway. Открий вдъхновение за своето щастие и ти  тук. Подкрепи идеята за щастлив живот, стани част от групата тук

Следва: КНИГА НА БРОЯ

Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn

Вашият коментар