Марина за дарбите и красотата във всяка жена

♥ Марина, разкажи ни, моля те, малко повече за дарбите и красотата на жената и какво те вдъхнови да създадеш “Дрескод Себе Си”?

Любовта към естественото, автентичното, силата, която те носят, силата на това да бъдеш. В моя път имах дълги периоди на твърде много правене, за да имам, твърде много следване на модели, начин на живот, който беше свързан със страха, а не със сърцето ми и това което съм.  Днес съм с будно сърце и следвам себе си и превърнах това в моя мисия.

Винаги съм се вълнувала от богатия ни вътрешен свят и винаги съм се вълнувала от красотата на това да изразяваме този свят чрез дрехите си, прическата си, да го споделяме на света и да отправяме истинско послание към другите. Тъжно е, че днес модата/списанията имат култ към дрехата, а не към жената. На подиума се разхождат произведения на изкуството, но липсва връзката с вътрешния свят, с естествената природа на всяка жена. Посланието от всякъде е облечи си нещо красиво, сложи си нещо красиво.

Това ми тежеше в личния път като жена и вярвам това ме срещна с  Карол Тътъл (Carol Tuttle) и нейната система Dressing your truth. Тя е признат енергиен терапевт и автор на редица книги за автентичната ни природа. Нейната система е представена за първи път в България от мен и Бъди Вдъхновяваща Жена чрез тренинга Дрескод Себе Си.

Разбрах, че загледана навън, пропускам да изразявам себе си, да се свързвам с вътрешната си красота, да се обличам спрямо личната си енергия, природа и естественост. Да, знаеш ли, че красивата дреха за теб е тази, която е свързана с вътрешния ти свят, която изразява теб и изпраща чисто послание към другите каква е женската ти природа. Едно от посланията, които отправям е все повече жени да:

Изразяват красотата си, а не да я обличат върху себе си!

Всичко в природата е енергия и има свое движение. Хората от древността са виждали това, защото са живеели в пряк контакт с природата и не са се разграничавали от нея. Днес ние живеем заобиколени от бетон, от правила, от стереотипи за женското. Днес жената трябва да бъде точно определен тип – нежна, топла, следваща, обгрижваща, слушаща, майка, за да бъде приета от съвременното ни общество за женствена. Това ограничава и ни отдалечава от естественото във всяка от нас. Това създава едно напрежение да ходим на тренинги да развиваме женственост, спрямо обществото, вместо да се свързваме с женската си дарба, която вечв носим.

Всяка жена е природно същество, има своя женска природа, своя водеща  енергия – въздух, вода, огън, земя. Това е различно от познатите ни архетипи и много лично и естествено. Разбирайки своята природа и природата на жените покрай теб, ти се освобождаваш от сравнението, свързваш се с красивото в теб и се научаваш как да го подчертаеш в дрехите и бижутата си. На тренинга разбираш коя е твоята водеща женска природа:

  • Светла и чаровна, природата на Въздуха
  • Нежна и чувствителна, природата на Водата
  • Динамична и секси, природата на Огъня
  • Наблюдателна и забележителна, природата на Земята

Докосваш се до дълбоко и ценно разбиране за женското, което ти дава възможност  да живееш с повече естественост, близо до себе си и с повече вътрешна и външна красота.

♥ Как се зароди идеята да го реализираш в България?

Всичко започна с личното ми пътуване и определяне на моята женска природа. Това внесе в живота ми повече лекота, естественост и най-вече ме освободи от сравнението с други жени. Отвори ми вътрешните сетива за дарбите ми, за силата, която всяка енергия носи със себе си и която нося и аз. Толкова ме развълнува и докосна и напълни, че ми беше невъзможно да го задържа само за мен. Споделих го на моите близки приятелки и заедно с мен и те си определиха. Сега виждам как всяка излъчва своята си сила и как всяка от нас я подчертава във външния си вид, изразяваме я открито и другите го усещат. Настъпиха големи промени към добро! Сега с лекота си избирам дрехи. Сега се чувствам по-цялостна, защото знам как да изразя вътрешната си природа с насоки, каквито няма в никое модно списание. Но по-важното е, че сега знам какво е подхранващо за мен.

Искам всяка жена в България да е свързана с природата си, с автентичното в нея и да я изразява на другите. Само така може да изгради подхранващ живот за себе си.

Marina B. Yes Yes

♥ Какво се случва по време на този семинар?

Тренингът е разделен на три етапа. В първия етап разказвам за всяка от четирите женски природи. Най-красивото е, че се свързваме с природата, с това как всяка от енергиите е изразена в нея и как е изразена във всяка жена.

Всичко на нашата планета е създадено от четири елемента. Те са в основата на всичко: азот, кислород, водород и въглерод или добре познатите ни въздух, вода, огън, земя. Те живеят в природата около нас и вътре в нас. Всяка жена носи всички енергии, но води в света с една.

Важно е да определим своята водеща природа, защото тя е с нас през целия ни живот. И да, не се променя!

Това се случва на втория етап на тренинга. Определянето на водещата ти енергия е личен и интуитивен процес, който жените случват вътре в себе си, всяка за себе си. Вярвам, че това знание си го носим  и в уютното и топло пространство на кабинета ми, всяка жена го вижда в себе си. Вярвам, че имаме нужда от повече подкрепа и пространство сами да се определяме.

В днешния свят твърде много другите ни определят, другите ни казват какви сме и малко ни е закърнял вътрешния компас и в резултат често се чувстваме изгубени.

Ето защо на тренинга давам много конкретни ориентири за определяне, които носят нашите тела, кожа, лице, движение, но решението го взима всяка жена. Ценното е, че другите жени ти дават честна обратна връзка и много осъзнават, че са живяли по начин, който не ги е подхранвал и не е свързан с природата им.

В третия етап давам много практични насоки как да изразим природата си в косата, дрехите, аксесоарите. Така всяка жена има инструментите, с които да изглежда себе си, да подчертае енергията си, да бъде красива и автентична.

♥ Защо да открием кой елемент е водещ у всяка от нас е толкова ключово?

Защото този елемент е с нас през целия ни живот. Когато сме в контакт с него това ни освобождава да сътворим хабитат, който да ни подхранва и развива. Много ще кажат, че душата е безкрайна и това е така, но срещата на душата с нашето тяло я облича във форма, а всяка форма има своята вибрация и енергия.

Най – освобождаващото усещане идва, когато пуснеш илюзията, че може да бъдеш всичко и когато топло прегърнеш автентичността си.

Магията се случва, когато осъзнаеш, че силата е в свързването и за да бъдеш свързана подхранващо и развиващо е нужно да си първо свързана с водещата си енергия. Така спираш да се сравняваш с другите и даваш на света, това, което е твоя дарба. Плюс се обличаш красиво:)

Drescode You 800

♥ Къде е връзката между природните елементи, начина, по който изглеждаме и личния ни стил?

Може да гледаме на дрехите като просто на материя, която ни пази от слънцето, студа, вятъра или като на послание, което изпращаме на другите. Когато видиш и се свържеш с водещата ти природа е ценно да я изразиш на света. Това създава откритост, заявка и сигурност. Всъщност сигурността е в откритостта. Когато срещнеш жена, която носи огнена природа, а се е предрешила като вода, това те обърква. Гледаш носи мекота в дрехите, но усещаш сила, движение, целеустременост в походката, лицето, думите. На кое да вярваш? И може ли да се довериш въобще? Моето послание е да спрем да се крием, да се маскираме в дрехите си, а да свържем дрехите с природата си. Тогава сме облечени в себе си!

♥ С какви отговори си тръгват участниците от тренинга?

Вярвам, че си тръгват по-свързани с природата, с естественото вътре в тях. Тръгват си обогатени, разширени, по-осъзнати коя е тяхната водеща енергия. Тръгват си в повече хармония със себе си и жените покрай тях. Тръгват си освободени от сравнения, защото всяка природа има своята красота, сила и дарби. Тръгват си с конкретни насоки как да изразят вътрешната си красота в косата, дрехите и аксесоарите. Тръгват си с отворени вътрешни сетива.

В следващите страници ще ви докоснем до усещането на елементите Въздух, Вода, Огън и Земя. Поканихме четири дами, които си подариха преживяването Дрескод Себе си, да ни покажат силата на женската природа. Представяме ви Йолита, Веселка и Милица. Плюс Мариана Гугалова – усмивката зад камерата, чието дело са прекрасните снимки.

Сляхме женските си енергии в името на проекта и за пореден път доказахме, че когато сме заЕДНО резултатите и чудесата се случват още по-бързо и приятно. Женската съпричастност е безценна за съхранение и подсилване на женската ни природа и любов. Благодарим ви от сърце, момичета, за участието и подкрепата на “ДА на себе си с Марина и Юлия”.

Следва: ЗАПОЗНАЙ СЕ С ПРИРОДАТА НА ВЪЗДУХА

Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn

Вашият коментар