Пожелай добро, сякаш си техния ангел

img_7822

Пожелай добро, сякаш си техния ангел.

Всички сме били наранявани, прецаквани, взимани за даденост, незабелязвани… И само, когато откъснем сърцата си и егото си от тези болезнени интеракции, сме способни да изпратим на другия светлина. Трудно е.. и всички правим най-доброто, на което сме способни. Затова, да продължаваме да се опитваме и да правим всичко по силите си да сме по-добри, състрадателни и прощаващи, което значи и щастливи!

 

Пожелай добро, сякаш си техния ангел.

Но доколко това пожелание към този, който е тръгнал  в обратната от нашата посока, идва от сърцето ни?

И не звучим ли доста често ето така:

Надявам се да си щастлив, но не колкото мен, защото това би било нечестно – та нали така упорито работя върху себе си и съм поел по възвишения път, не би било логично…

или..

Пожелавам ти успех , но не голям колкото моя…..защото ако не си спомняш, да ти припомня колко е висока стойността ми и колко тя  помогна на твоя живот, бизнес…а после ти така да се отнесеш към мен накрая… Затова бъди успешен, но не се разширявай чак толкова, защото може някой ден да ти завидя.

или..

Въпреки че разби сърцето ми, наистина се надявам да намериш истинската любов – но не по-голямата от тази, което аз бях за теб и не по –добра от тази, която аз ще срещна.

 

А познато ли ти е това?

Прощавам ти, но те  и мразя и не искам да те виждам.

Има начин как да излекуваме, прочистим благопожеланията си към някой, който ни е ядосал или огорчил или не е отговорил на очакванията ни или ние на неговите и т.н. и т.н.

Как?

Като трансформираме болката в любов, в тази безусловна божествена любов, не само към този човек, а към всички хора и приемем, че другия просто толкова може в този момент. На това е способен. Толкова знае. И него го боли. И той е човек. И той има слабости и страхове.

Като пожелаваме със силата да мотивираме друтите да сбъдват мечтите си, а не като ги унизяваме или затваряме в кутия. Излез от кутията, отвори сърцето, сложи любовта на масата.

Като пожелаваме, така сякаш в този миг сме техния ангел и от нашата добрина зависи и тяхната. Като изпълним пожеланието в техния ритъм.

Като пожелаваме на другия същото, което пожелаваме и на себе си. Еднаквото количество щастие, любов, свобода, удовлетвореност.

И преди да пожелаеш, направи кастинг на пожеланията си!

Отсей най-добрите, най-топлите, тези за най-голяма свързаност с другия.

Да, този начин, може да е истинско мъчение в началото, ще те изправи пред собстевените ти тъга, задръжки, страхове, комплекси и въпроса: защо да правиш нещо за друг, което не правиш за себе си…?

И сам дойде и отговора.

Защото само така ще промениш отношението и към себе си и следващия път дори няма да се чудиш как пожелаваш и колко сърдит си…. защото излекуваното ти сърце ще бъде отворено само за един вид пожелания – искренните, от душа.

Подготви се за тренировка, това няма да стане веднага, но от другата страна на това прочистване стои свободата….където любовта тече …. безгранично и безусловно.

Но при едно условие …. ако пожелаеш!

С хармония,

Юлия Атанасова

Юлия Атанасова e медиен и маркетинг експерт, основател и автор на блога Judway. От 15 години се занимава с продажби, медии, маркетинг и реклама, от няколко години насам ръководи дейността на глобална дигитална компания за България. Дълго време търси хобито си, вярва, че в живота трябва да правиш това, което най-много обичаш, защото само тогава мечтите стават реалност. След най-различни опити, стига до идеята за собствен блог. И след този дългогодишен опит в медиите, защо не? Само че сега от новата за нея страна – и като автор и ментор. Мисията й е да вдъхновява за откриване на личното щастие и постигането на успеха и мечтите  и се впуска в това приключение и за себе си, споделяйки пътя си на страницитена Judway. Съосновател е и на мотивационната платформа „Да на себе си“ и Ателие за живот “Все Едно”. Открий вдъхновение за своето щастие и успех и ти  тук. Подкрепи идеята за „Открий радостта, промени света“ , стани част от групата тук .

Следва: КНИГА НА БРОЯ: ДА ПРОДЪЛЖА БЕЗ ТЕБ

Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn

Вашият коментар