Добре дошла в брой 4

14330091_10154530648424138_7046121015338166322_n

 

Добре дошла в брой 4

 

Март е прекрасен месец.

Месец на цветята и слънцето, свежият въздух, надеждите и мечтите…

Месец на свободата, пролетта … жените.

На превключването към по – свежото темпо, отворените за полет криле, новото начало … лекотата …

Но това с лекотата не винаги се получава, нали?

Толкова много от нас, особено жените, се чувстваме така сякаш се страхуваме да покажем пукнатините си. Сякаш винаги искаме да го направим да изглежда красиво и перфектно. После гледаме другите, сравняваме се и се чудим – какво правя грешно? А какво ще стане, ако се научим да откриваме красотата си и в несъвършенствата и почувстваме облекчението от допускането, че всеки ден правим просто най-доброто от себе си?

Какво ако оставим нещата просто да се случват и ПОЗВОЛИМ наистина да Е лесно?

Има дни, в които искам всичко да е перфектно, но тогава просто се спъвам сама в себе си. Не съм перфектна – никой не е.

И понякога, колкото и да се радвам на любовта и щастието, които ме заобикалят, усещам напрежение в себе си. Напрежението от това да искам да свърша и постигна още толкова много неща, а всъщност да не съм способна да ги направя – и това ме кара да се боря.

Имала съм моменти, в които се боря толкова упорито, че вместо да се храня от възможностите и потенциала си, съм се чувствала изчерпана. И тъй като времето е от съществено значение за всичко, което искам да стигне до краен резултат, съм започвала да се пришпорвам, и в края на деня съм се прибирала и съм рухвала в сълзи.

Затова един ден взех съзнателния си избор за ЛЕКОТАТА.

Избрах да се усмихвам и на несъвършенствата. Избрах да съм гъвкава към нуждите на семейството и близките ми, без да ги притискам и карам да правят нещата, както на мен ми се струва за правилно. Избрах да помоля за помощ, когато имам нужда от нея, осъзнавайки, че в акта на молбата се крие една тиха сила. Избрах да знам, че всичко ще е наред, дори да не знам как точно в този миг…..И да не сравнявам вътрешното си аз с външното на другите.

Избрах да излъчвам ЛЕКОТАТА, да търся сладкото и опростеното БЪДЕНЕ и когато не се справям с нещо, а знам че някой ден ще се, си припомням да пусна напрежението и да опитам пак – с ЛЕКОТА.

Едно дълбоко  ВДИШВАНЕ и после ИЗДИШВАНЕ. Какво облекчение ……и ЛЕКОТА.

3

Задачите могат и да изчакат малко… сега е времето да се опусна в усмивка и любов. Това са моментите, които ме подхранват. Това са лъчите на ЛЕКОТАТА.

И тук искам да попитам и теб, усещаш ли едно преливане между: отпускам се и правя, между доверявам се и поемам отговорността, между лека съм, но съм и силна, за които говоря?

Да, това са преливащите в мен женска и мъжка енергии.

Когато ги опознах и запознах, моите Ин и Ян си станаха приятели, хванаха се ръка за ръка, започнаха да служат на една обща цел – баланса, любовта и щастието в моя живот.

Тази е и темата, на която посветихме този Четвърти брой на Да на себе си –  За женското и мъжкото в мен.

Защо е толкова важно да познаваме двете си енергии ли?

  • За да успеем и успешно да ги насочваме и използваме в живота си.
  • Да правим по-лесно съзнателни избори.
  • Да сме по-добри партньори.
  • Да се чувстваме добре в кожата си   …. не е малко, нали?

Ин и Ян, Тя и Той, Черно и Бяло, Ези и Тура, Ден и Нощ… Плюс и Минус.

В нас е живо от всичко. Във всяка една от нас кипи разнообразие от сили, стихии и енергии, които винаги изразяваме с мъжкото и с женското си начало и които винаги са в съотношение.

И сега … затвори очи ..вдишай любов, издишай страха… вдишай добро…. издишай напрежението……

И добре дошла в брой 4 – за женското и мъжкото начало в мен!

 

С любов,

Юлия Атанасова

„ДА на себе си с Марина и Юлия“ е безплатно е-списание за успешни, развиващи се и съзнателни жени. Нашата мисия е да вдъхновим все повече жени да си казват ДА на автентичната си женска енергия, вътрешна сила, творчество, любов и свързване с другия. Нашето списание излиза на всеки два месеца. Не пропускай брой. Запиши се да го получаваш на пощата си: http://eepurl.com/b-shTf

Запознай се и със създателките на творческия проект: Юлия и Марина.

Следва: ИН и ЯН

Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn

Вашият коментар